• Peliviikko

  Peliviikolla pelataan yhdessä sadoissa pohjoismaisissa tapahtumissa ja keskustellaan pelikulttuurista.

  Peliviikko on osa kansainvälistä ja pohjoismaista peliviikkoa ja sitä vietetään 5.-11.11.2018. Teemaviikon järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto, sekä paikalliset toimijat.
  Viikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

 • Finnish Game Week

  Finnish Game Week is an annual theme week in November focused on promoting game literacy and positive gaming culture.

  During the theme week hundreds of public events are organized by libraries, schools, museums, youth centers and other organizations throughout the Nordic Countries. Finnish Game Week has been organized since 2011.

 • 1
 • 2

Peliviikkoa vietetään 5.-11.11.2018!

Peliviikko on kirjastojen aloitteesta lähtenyt pelikasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja. Pelaaminen on suosittu, hyödyllinen ja hauska harrastus, joka sopii kaikenikäsille ja on parhaimmillaan sukupolvia ja eri kansallisuuksia yhdistävää toimintaa.

Osallistu satoihin peliaiheisiin tapahtumiin!

Peliviikolla järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa pohjoismaissa, joissa pelattaan esimerkiksi lautapelejä, roolipelejä, konsolipelejä, mobiilipelejä ja tietokonepelejä, sekä tutustuttaan monipuolisesti pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa.

Voit myös osallistua #pelikamu valokuvauskilpailuun!

Peliviikon uusi tapahtumakalenteri

Tänä vuonna Peliviikolla on uusi tapahtumakalenteri ja tapahtumakartta, joista löydät helposti sinua lähellä olevat tapahtumat. Peliviikkoon voi kuka tahansa ilmoittaa maksuttomia ja maksullisia yleisölle avoimia peleihin ja pelikulttuuriin liittyviä tapahtumia. Tapahtumia voi ilmoittaa myös muille ajankohdille kuin Peliviikolle!

Tutustu tapahtumakalenteriin

Järjestä oma tapahtuma tai muuta ohjelmaa Peliviikolla

Kirjastot, koulut, nuorisotalot, museot, palvelukeskukset, yritykset, järjestöt ja kaikki muut toimijat voivat osallistua Peliviikkoon järjestämällä peleihin liittyvää toimintaa Peliviikolla. Toiminta voi olla yhdessä pelaamista, erilaisten pelien tai peleihin liittyvien harrastusten esittelyä, pelien koodaamista, peleihin liittyvien ilmiöiden tutkimista tai keskustelemista pelikulttuurista.

Peliviikon uusi Kaikki käy! -peliturnausmalli

Peliviikolla on perinteisesti järjestetty pohjoismainen peliturnaus, jossa on pelattu samaa nopeatempoista peliä kilpailullisesti paikallisissa tapahtumissa. Tänä vuonna kokeilemme jotain hieman erilaista! Peliviikon valitseman pelin sijaan voit järjestää paikallisen peliturnauksen pelaamalla IHAN MITÄ TAHANSA!

Voit pelata uudestaan aiempien vuosien turnauksia tai kehittää uuden oman turnauskonseptin!

Jokaisesta Peliviikkoon ilmoitetusta tapahtumasta voi ilmoittaa yhden voittajan Peliviikon palkintojen arvontaan!

Palkintoina on Peliviikon suojelijan lahjoittama kilpapelikäyttöön suunniteltu pelinäppäimistö ja pelihiiri, sekä vapaavalintaisia lautapelejä! Lisäksi lähetämme kaikille tapahtumajärjestäjille suosittuja ikärajaheijastimia jaettavaksi pikapalkintoina tapahtuman osallistujille, sekä uusia "Keskustele pelaamisesta" -esitteitä huoltajille jaettavaksi. Kokoamme voittajan ilmoittamisen yhteydessä parhaat uudet turnausideat ja käytämme niitä tulevien vuosien Peliviikoilla pohjoismaisissa peliturnauksissa.

Peliviikon suojelija on Jimm's PC-Store!

Peliviikon suojelija on tänä vuonna pelaajien verkkokauppa Jimm's PC-Store! Jimm's on jo vuosien ajan tukenut Pelikasvattajien verkoston toimijoita, esimerkiksi lainaamalla pelikoneitaan messutapahtumiin. Jimm's osallistuu Peliviikkoon mm. lahjoittamalla palkintoja Peliviikon uuteen Kaikki käy! -peliturnaukseen ja järjestämällä Peliviikon kanssa #pelikamu valokuvauskilpailun!

Vieraile Peliviikon suojelijan verkkosivuilla

Peliviikon suojelija 2018

Peliviikon suojelija 2017

Peliviikon suojelija 2016

Palringo Finland Oy

Peliviikon suojelija 2015

Kansallisen pelipäivän suojelija 2015 - Mousemarque

Peliviikon suojelija 2014

Peliviikon suojelija 2013